Case Remeha

De uitdaging

Bouw een online portal voor onze buitendienst en marketeers waarmee zij (technische) documentatie, consumentenbrochures en relatiegeschenken kunnen bestellen voor de installateurs. Voeg aan de portal een module toe voor het personaliseren van dealeradvertenties en- flyers waarmee online een certified PDF van de advertentie/flyer aangeleverd kan worden, rechtstreeks aan de installateur.

De oplossing

In nauwe samenwerking met Remeha is de online portal ‘Remeha voor jou’ ontwikkeld en gebouwd. De portal bestaat uit drie modules en een dashboard:

1. Advertentie- en flyermodule
Buitendienstmedewerkers maken in samenwerking met de installateur gepersonaliseerde advertenties en flyers. Na goedkeuring van één van de marketeers wordt een certified PDF van de advertentie verstuurd naar de buitendienstmedewerker die op zijn beurt het document weer doorzet naar de installateur. Ook kunnen via de portal online banners aangevraagd worden voor de installateurs.

2. POD module
Voor een deel van de brochures is gekozen voor Printing On Demand (POD). Zodat er geen voorraden meer aangehouden hoeven worden. Na bestelling worden de brochures geprint, verpakt en met begeleidende brief verstuurd.

3. Shopmodule
Door een koppeling worden de bestelregels voor de relatiegeschenken automatisch in ons voorraad systeem geïmporteerd. Vanuit het voorraad systeem worden de pick- en pakbonnen geprint. Vervolgens verzamelen en verpakken onze medewerkers de bestelling in handzame verzendverpakkingen op maat. De pakketten worden via TNT Parcelware verzonden, zodat de zending via track & trace kan worden gevolgd.

Dashboard

Realtime inzicht en periodieke rapportages maken deze portal compleet. Het dashboard geeft Remeha onder andere inzicht in de voorraad en het aantal bestelde artikelen.

Het resultaat

- Efficiënt online bestelproces
- Lagere opslag en verzendkosten
- Realtime inzicht
- Duidelijke rapportages