Case mosko moto

Tough gear. Hard travel.

De Mosko Moto is opgericht in 2013 toen Pete & Andrew besloten om samen motor tassen te ontwerpen en op de markt te brengen. Beiden zijn ervaren motorrijders, waarbij het avontuur voorop staat. Zij verbaasden zich over de minimale kwaliteit van motor uitrustingen zoals motor tassen, kleding en kampeer benodigdheden. Met als doel motortassen te ontwerpen die tegen een stootje kunnen gingen ze aan de slag.

Nu produceren ze motortassen die een rijder kunnen vergezellen op reizen door de meest extreme landschappen en omstandigheden op de wereld en ze staan achter hun producten met een levenslange garantie.

 

De uitdaging

Klanten van over de hele wereld kunnen online motor tassen bestellen bij Mosko Moto. Voor de Europese klanten houdt MINC deze producten op voorraad. De uitdaging is om het fulfilmentproces in te richten en te beheren volgens de wensen van Mosko Moto met als doel de producten tijdig te verpakken en voor een marktconform tarief te versturen.

 

De oplossing

Nadat alle producten voorzien zijn van barcodes zijn ze in het warehouse van MINC opgeslagen en aan het WMS systeem D-Liver toegevoegd. De orders vanaf moskomoto.eu voor de Europese markt worden automatisch in D-Liver geïmporteerd waardoor de online bestellingen direct opgepakt worden op de fulfilment afdeling van MINC E-Commerce.

Conform de wensen van Mosko Moto worden de bestelde producten uit de schappen gepakt en verpakt. De juiste douane documenten en adresetiketten worden toegevoegd cq. geplakt op het pakket. Vervolgens worden de pakketten ter verzending aangeboden aan de vervoerder.

Why Mosko Moto

Lees op de Mosko Moto website op de pagina ‘Why we do this’ over de missie van Pete & Andrew.

Pete & Andrew hebben hun thuisbasis in Washington en reizen zoveel zij kunnen per motor de wereld over. Op Overland Expo in de VS ontmoetten zij Roel Bremmers, een even ervaren wereldreiziger uit Nederland. Roel was zeer onder de indruk van de kwaliteit en doordachtheid van de producten. Na terugkeer in Nederland merkte hij dat er ook in Europa veel interesse was in Mosko Moto tassen maar dat mensen terughoudend waren door de hoge verzendkosten en douane kosten vanuit Amerika. Vrij snel ontstond het plan om deze fantastische producten op een voordeligere manier ook in Europa op de markt te brengen.

Lees meer over Roel op de Europese Mosko Moto site. Vergeet ook zeker niet om een aantal van zijn video’s te kijken op Mytickettoride.com

 

Het resultaat

  • Professionele warehousing
  • Geautomatiseerd weborderproces
  • Continuïteit in e-fulfilment
  • Variabele verzendkosten
  • Inzicht in order- en verzendstromen
  • Roel heeft zijn handen vrij om te ondernemen en te reizen

Net als Mosko Moto je fulfilment professioneel uitbesteden? Neem gerust contact op om vrijblijvend een keer te sparren.