Case Oot

Granola die goed voor je is

Oot maakt granola die oprecht goed voor je is: 100% natuur, tjokvol noten, pitten & zaden, voor een goede start van je dag. En, omdat je al vaak genoeg met boodschappen moet slepen, bezorgen zij hem bij je thuis door de brievenbus.

Het verhaal begint als Valentine van der Lande op zoek gaat naar ontbijtgranen die lekker én gezond zijn. Valentine: ‘Alle pakken die ik in de supermarkt omdraaide zaten vol met onnatuurlijke ingrediënten of vol suiker.’ Dat moet beter kunnen, dacht zij.

Valentine onderzoekt de markt en besluit dat wat zij zoekt, nog niet bestaat. Dan begint ze het zelf, onder de naam Oot voor oud-Hollandse haver. Oot brengt vervolgens vier overheerlijke smaken granola op de markt: Crunchy Nuts, Cacao Boekweit, Chia Spice en Paleo Mix.

Voor meer informatie over Oot surf je naar www.oot.nl of lees je het interview met Valentine van der Lande, ondernemer en oprichter van Oot.

 

Uitdaging

Klanten van Oot kunnen online een proefpakket bestellen met kleine zakjes. Of een doorlopend, flexibel abonnement nemen waarbij zij gespreid over de maand verse granola in de brievenbus ontvangen. Als een klant een abonnement neemt, krijgt hij bij zijn eerste granola een Oot-bewaarpot cadeau. Daarom wordt de eerste doos verzonden met pakketpost. De zendingen erna worden verpakt in een doos die door de brievenbus past.

 

Richt het fulfilmentproces voor de Oot webshop volledig in. Koppel hiervoor de webshop met de MINC webfulfilment applicatie (D-Liver (red.)). Verpak en verstuur de granola conform de keuze van de klant op de door Oot vastgestelde data.

Oot Crunchy Nuts

De oplossing

De gewenste koppeling tussen de systemen is gerealiseerd. Oot levert periodiek verse granola aan MINC. De bestelregels worden automatisch in D-Liver (=Warehouse en Order Fulfilment Systeem) geïmporteerd waardoor de online bestellingen op Oot.nl direct opgepakt worden op de fulfilment afdeling van MINC.

Conform de wensen van Oot worden op de aangegeven data de granolas uit de schappen gepakt en samen met een informatieboekje ingepakt. De juiste adresetiketten worden op het brievenbuspakje of de pakketdoos geplakt en de pakjes worden ter verzending aangeboden aan de vervoerder.

 

Het resultaat:

– Geautomatiseerd weborderproces
– Continuïteit in fulfilment
– Lagere verzendkosten
– Oot heeft handen vrij om te ondernemen

Net als Oot je fulfilment proces professioneel uitbesteden? Neem gerust contact op om vrijblijvend een keer te sparren.