'Als ik vragen heb dan helpt MINC mij direct!'

'Het begon jaren geleden als een hobby, nadat vrienden en familie steeds vaker aan me vroegen om van die lekkere Ibérico hampoten voor ze mee te nemen', vertelt Bob van Tol, eigenaar van www.spaanseham.nl.
Bob woonde en werkte meer dan 10 jaar in Spanje en maakte in deze tijd uitgebreid kennis kunnen met de échte Spaanse ham. Als hij een weekendje naar Nederland ging, nam hij vaak een hampoot mee. Op een gegeven moment herkenden KLM-medewerkers hem zelfs en riepen ze zodra ze Bob zagen: 'Daar heb je die Hollander weer met zijn hammen!'

Eerlijkheid en kwaliteit

Terug in Nederland besloot Bob zijn hobby serieus aan te pakken en startte zijn eigen bedrijf. Inmiddels bereikt hij met zijn Spaanse hammen al ruim tien jaar zowel particulieren als bedrijven. ‘Ik selecteer en bestel alle producten zelf bij enkele geselecteerde top producenten in Spanje, geeft Bob aan, zo kan ik de kwaliteit garanderen.’
Al vanaf het begin zijn eerlijkheid en kwaliteit de belangrijkste kernwaarden van Bob. ‘Natuurlijk zijn er sites die goedkopere hammen aanbieden, maar je kunt ervan uitgaan dat hoe goedkoper de ham is, hoe minder de kwaliteit. Ook worden er vaak te lichte hammen aangeboden of hammen die net lang genoeg gerijpt zijn’. Om de hoge kwaliteit van zijn eigen hammen extra te benadrukken heeft Bob onlangs zijn nieuwe website www.spaanseham.nl gelanceerd met mooie grote foto’s en een duidelijk bestelsysteem.

Snel en goed verzenden

‘Mensen zijn gewend dat als ze vandaag iets bestellen, het de volgende dag al in huis is. Met mijn hammen was dat wel een uitdaging’, vertelt Bob. Om binnen 24 uur te kunnen leveren, moet er een voorraad gehouden worden. En om de hammen heelhuids bij de klant te krijgen, moeten ze goed verpakt worden. Kortom, een leuke uitdaging voor MINC!
‘MINC heeft speciaal voor de hammen een aparte ruimte ingericht zodat ik zelf geen voorraad meer hoef aan te houden. En doordat ze zo dichtbij gevestigd en goed bereikbaar zijn, kan ik regelmatig bestellingen ophalen en persoonlijk afleveren bij mijn klanten. Daar is MINC erg flexibel in’, aldus Bob. Ook kunnen onze klanten hun bestelling bij MINC ophalen; dat is een stukje extra service, erg handig voor ‘last-minute’ bestellingen’. Naast het voorraadbeheer schafte MINC ook stevige verzenddozen aan. In deze doos kunnen de grote en zware hammen goed vervoerd worden waardoor de kwaliteit van de ham gegarandeerd is.

Bob: ‘Ik heb direct contact met een Klantmanager van MINC. Als ik vragen heb, helpen ze me direct. Dat is voor mij naast het voorraadbeheer het grootste voordeel van onze samenwerking’.