toothpastes-hero

Marijn Hendrikx, Professional Business Manager Oral Care bij Colgate-Palmolive B.V., heeft veel te vertellen over de marketingactiviteiten richting tandheelkundig professionals van de mondverzorgingsmerken elmex©, meridol© en Duraphat©. Zijn marketingachtergrond en jarenlange ervaring bij Colgate-Palmolive B.V. (hij startte in 2009 als Product Manager Oral Care (red.)) zorgt ervoor dat hij zowel de markt als het bedrijf goed kent.

Duurzame relaties

prevention-heroMarijn is verantwoordelijk voor alle commerciële activiteiten ten behoeve van bovengenoemde merken richting tandheelkundig professionals. Een breed speelveld waarvoor hij zorgvuldig met het professional team samenwerkt. Hij gelooft in een individuele benadering waarbij Colgate-Palmolive B.V. de professional ondersteunt bij het voorkomen van problemen met het gebit en de mond. ‘Ons beleid betreft een lange termijn strategie’ vertelt Marijn, ‘we richten ons op het bouwen van duurzame lange termijnrelaties met tandheelkundig professionals, tandheelkundige groothandels en apotheken’.

Het persoonlijke contact van de Oral Care buitendienst wordt onder andere ondersteund met het verzenden van direct mailingen, patiënten samples en fulfilment waarin MINC hen ondersteunt. Met alle veranderingen in de markt zijn deze activiteiten in het afgelopen jaar veelal ad hoc geïnitieerd en daar gaat Marijn komend jaar verandering in brengen. Hij heeft voor de inzet van zijn middelen gedegen plannen klaarliggen. Marijn: ‘De patiënten samples en mailingen gaan we periodiek verzenden en de webshop voor tandheelkundig professionals gaat komend jaar een belangrijkere rol spelen’.

‘Een heel prettige samenwerking!’

colgate-professionalsBij MINC heeft hij met name contact met Lusin van der Wel, Klantmanager te Apeldoorn. De samenwerking is open en transparant, wat Marijn heel prettig vindt: ’De communicatie is zeer to-the-point en de werkzaamheden verlopen soepel. MINC is een ‘no nonsens’ bedrijf waar de mogelijkheden duidelijk benoemd worden en de oplossingen eigenlijk altijd praktisch zijn. Marijn vat samen: ‘De samenwerking is bijna onprofessioneel prettig, als je begrijpt wat ik bedoel; het is een heel prettige samenwerking waarbij iedereen doet wat er beloofd wordt!’