Volledig geautomatiseerd Order Management System (OMS)

JAN VAN BEEK, OPERATIONEEL DIRECTEUR

Orderverwerking

Onze order verwerking is volledig geautomatiseerd met ons Order- en Warehouse Management Systeem (OMS en WMS):

De door u aangeboden orders worden via een automatisch import in OMS geladen.

Het OMS controleert of er voldoende voorraad is om de bestelling uit te leveren en reserveert  daarna de bestelde artikelen in WMS. Vervolgens wordt een picklijst gegenereerd. Deze picklijst is de lijst waarmee onze medewerkers de orders picken. Als de order compleet is wordt dit middels het scannen van de barcode gemeld in het WMS. Deze genereert vervolgens de pakbon/begeleidende brief of kaart en de verzendetiketten.

Alle artikelen welke worden opgenomen in de voorraadapplicatie zijn voorzien van artikelnummers. Het product wordt uit het schap gepakt, gescand en in de verzendverpakking gelegd. De software vergelijkt de barcodes met de order en boekt het product direct van de voorraad af.

 

Robotisering van orderverwerking

Tot nu toe hebben we gekozen voor geautomatiseerde handmatige verwerking. Robotisering is duur en lang niet voor alle producten bruikbaar. Natuurlijk houden we de innovaties en  ontwikkelingen nauwlettend in de gaten. Mocht het voordeliger zijn om (delen van) het proces te robotiseren dan optimaliseren we het proces stapsgewijs. 

Volledig automatische orderverwerking, voor tevreden klanten! De orders van je webshop ook door ons laten verzorgen? We vertellen je er graag meer over!