Bij MINC is je fulfilment in goede handen

Johan Maring, Algemeen Directeur

Fulfilment uitbesteden

In het bedrijfsleven blijft fulfilment uitbesteden een belangrijk terugkerend thema. Het zelf in-house verwerken en afhandelen van bestellingen is een kostbaar én tijdrovend proces. Dit kan ook anders! Door je logistieke processen uit handen te geven bij een betrouwbare fulfilmentpartij als MINC creëer je meer tijd voor volledige focus op de groei van je business.

Uitbesteden fulfilment

Het uitbesteden van fulfilment in de praktijk komt erop neer dat bedrijven en/of webshops de logistieke taken door een andere partij laat doen. Dit zijn alle diensten die bij de afhandeling van een order komen kijken: van inslag, opslag, inpakken, verzenden van producten en verwerken van retouren.

Zijn er ook nadelen om het logistieke proces uit te besteden?

  • extra externe kosten
  • je geeft een een stuk bedrijfsproces uit handen
  • voor je gevoel niet meer de volledige controle

Deze controle op afstand wat betreft logistiek kan even wennen zijn, maar hier is uiteraard ook op in te spelen. Maak vooraf goede afspraken met je toekomstige fulfilmentbedrijf en bespreek welke knelpunten er qua logistiek eventueel kunnen zijn. In het geval van retouren en/of klachten van de klant bijvoorbeeld, of bij het op peil houden van de voorraad van de webwinkel.

Voordelen van uitbesteden

Door de logistieke processen uit te besteden creëer je als bedrijf tijd voor andere werkzaamheden. Zo kun je je bijvoorbeeld meer richten op je eigen onderneming en tijd (en geld) investeren in marketing, sales of productie. Ook voorkomt het eventuele maandelijkse kosten aan huur en onderhoud voor een eigen bedrijfsruimte. Fulfilment uitbesteden kan dus goedkoper zijn.

Wellicht groeit je webshop uit zijn jasje en is er een groter magazijn voor alle voorraad nodig? Of is je verzendvolume juist nog niet zo groot? Voor een kleine webshop kan bedrijfsruimte huren voor opslag een hoge kostenpost zijn, net als de inkoop van verpakkingsmaterialen. Bij het uitbesteden van fulfilment hoeven webwinkels niet zelf diverse soorten en maten verpakkings- en opvulmateriaal voor pakketten aan te schaffen.

Dit zeggen onze klanten

"Ik doe graag zaken met MINC. Ik zie hoe alle marketingmaterialen gemaakt, ingepakt en verstuurd worden. Het is er gewoon goed geregeld!"
Thalitha Smit
Account Manager
"That's Lease helpt om uw autokosten transparanter, flexibeler en tegen lagere kosten in te regelen. MINC werkt op dezelfde manier en daarom werken we graag met elkaar samen!"
“We besteden de inslag, opslag én e-fulfilment graag uit bij het perfect georganiseerde MINC, zodat wij hier geen omkijken meer naar hebben.”

Goedkoper & sneller verzenden

Ook zit er een prettig financieel voordeel aan werken met een fulfilmentpartner. Omdat fulfilmentbedrijven grote volumes verzenden, krijgen ze korting bij verzendpartijen. Daardoor kunnen ze jou lagere portokosten aanbieden dan wanneer je de pakketten zelf zou versturen.

Er zijn meer voordelen aan het uitbesteden, namelijk de snelle en uitgebreide service die een fulfilmentbedrijf als MINC aanbiedt. Zo kun je kiezen uit gerenommeerde verzendpartners en worden je orders snel en voordelig verstuurd.

Bovendien vergroot je de flexibiliteit in je bedrijfsvoering. Is er sprake van vakantie? Geen punt, de winkel kan doordraaien doordat je fulfilmentpartner de afhandeling van je orders blijft verwerken! Ook de mogelijkheid tot eenvoudig retourneren is voor je doelgroep een reden om een aankoop bij jouw webshop te doen.

Wanneer kun je fulfilment beter uitbesteden?

Het verschilt per bedrijf of webwinkel vanaf hoeveel orders het efficiënter en goedkoper is om je fulfilment uit handen te geven. Soms kan dit al wenselijk zijn bij tien orders per maand, maar het kan ook om tien pakketten per dag gaan. Het laatste voorbeeld is uiteraard meer tijdrovend dan het eerste, maar het is maar net waar je prioriteiten liggen. Je handen vrijmaken én houden voor volle focus op andere aspecten kan natuurlijk een belangrijke factor voor groei van je bedrijf zijn.

Daarnaast kun je door het uitbesteden van de logistiek het serviceniveau van je webshop een boost geven. Klanten kiezen bijvoorbeeld sneller voor jouw webshop omdat jij de volgende dag kunt leveren. Of ze plaatsen vaker een order bij jou, omdat je producten altijd op voorraad zijn.

We horen graag van je

Ben jij benieuwd of het uitbesteden van Fulfilment voordelen voor jou bied?
Vul dan het formulier hieronder in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op

Deze aanvraag is vrijblijvend en verplicht je tot niets