In goede handen!

Uitbesteden

In het bedrijfsleven blijft fulfilment uitbesteden een belangrijk terugkerend thema.

Uitbesteden van fulfilment

Het zelf in-house verwerken en afhandelen van bestellingen is een kostbaar én tijdrovend proces. Dit kan ook anders! Door je logistieke processen uit handen te geven bij een betrouwbare fulfilmentpartij als MINC creëer je meer tijd voor volledige focus op de groei van je business.

Het uitbesteden van fulfilment in de praktijk komt erop neer dat bedrijven en/of webshops de logistieke taken door een andere partij laat doen. Dit zijn alle diensten die bij de afhandeling van een order komen kijken: van inslag, opslag, inpakken, verzenden van producten en verwerken van retouren.

Voordelen van uitbesteden

Door de logistieke processen uit te besteden creëer je als bedrijf tijd voor andere werkzaamheden. Zo kun je je bijvoorbeeld meer richten op je eigen onderneming en tijd (= geld) investeren in marketing, sales of productie. 

Fulfilment uitbesteden kan goedkoper zijn. Uitbesteden voorkomt eventuele maandelijkse kosten aan huur en onderhoud van een eigen bedrijfsruimte. 

Wellicht groeit je webshop uit zijn jasje en is er een groter magazijn voor alle voorraad nodig? Of is je verzendvolume juist nog niet zo groot? Voor een kleine webshop kan bedrijfsruimte huren voor opslag een hoge kostenpost zijn, net als de inkoop van verpakkingsmaterialen. Bij het uitbesteden van fulfilment hoef je als webondernemer niet alle soorten en maten verpakkings- en opvulmateriaal voor pakketten aan te schaffen.

 

Nadelen van uitbesteden

Met het uitbesteden van fulfilment maak je externe kosten en geef je een deel van de bedrijfsproces uit handen. Het kan zijn dat je gevoel van controle afneemt. De controle van fulfilment werkzaamheden op afstand kan even wennen zijn, maar hier is uiteraard op in te spelen.

 

Maak vooraf goede afspraken met je toekomstige fulfilmentbedrijf en bespreek welke knelpunten er qua logistiek eventueel kunnen zijn. In het geval van retouren en/of klachten van de klant bijvoorbeeld, of bij het op peil houden van de voorraad van de webwinkel.

 

Goedkoper & sneller verzenden

Ook zit er een prettig financieel voordeel aan werken met een fulfilmentpartner. Omdat fulfilmentbedrijven grote volumes verzenden, krijgen ze korting bij verzendpartijen. Daardoor kunnen ze jou lagere portokosten aanbieden dan wanneer je de pakketten zelf zou versturen.

Er zijn meer voordelen aan het uitbesteden, namelijk de snelle en uitgebreide service die een fulfilmentbedrijf als MINC aanbiedt. Zo kun je kiezen uit gerenommeerde verzendpartners en worden je orders snel en voordelig verstuurd.

Bovendien vergroot je de flexibiliteit in je bedrijfsvoering. Is er sprake van vakantie? Geen punt, de winkel kan doordraaien doordat je fulfilmentpartner de afhandeling van je orders blijft verwerken! Ook de mogelijkheid tot eenvoudig retourneren is voor je doelgroep een reden om een aankoop bij jouw webshop te doen.

Wanneer kun je fulfilment beter uitbesteden?

Het verschilt per bedrijf of webwinkel vanaf hoeveel orders het efficiënter en goedkoper is om je fulfilment uit handen te geven. Soms kan dit al wenselijk zijn bij tien orders per maand, maar het kan ook om tien pakketten per dag gaan. Het laatste voorbeeld is uiteraard meer tijdrovend dan het eerste, maar het is maar net waar je prioriteiten liggen. Je handen vrijmaken én houden voor volle focus op andere aspecten kan natuurlijk een belangrijke factor voor groei van je bedrijf zijn.

Daarnaast kun je door het uitbesteden van de logistiek het serviceniveau van je webshop een boost geven. Klanten kiezen bijvoorbeeld sneller voor jouw webshop omdat jij de volgende dag kunt leveren. Of ze plaatsen vaker een order bij jou, omdat je producten altijd op voorraad zijn.

Fulfilment by MINC

Bij MINC hebben we de fulfilmentprocessen professioneel ingericht en geautomatiseerd. Hierdoor kunnen we al jouw vragen op het gebied van fulfilment snel implementeren. Ongeacht de omvang en/of complexiteit; MINC heeft oplossingen voor al je wensen en behoeften. Jij hebt een logistieke uitdaging, wij leveren fulfilment maatwerk.

 

Naast de verwerking van orders vanuit jouw webwinkel verzenden we ook producten naar winkels, dealers of andere wederverkopers.

 

Wil je geen omkijken meer hebben naar je logistieke processen? Dan besteed je het fulfilment uit aan MINC.

Benieuwd wat we voor jou kunnen doen?

Online contact zien wij als een eerste stap. Wanneer we je vervolgens persoonlijk mogen ontmoeten ontstaat er een echte dialoog afgestemd op jouw wensen en uitdagingen.