Pakket verzenden kosten

postnlbus.jpg

Een pakket verzenden vanuit je webshop brengt natuurlijk kosten met zich mee. Daarom is iedere eigenaar van een webshop op zoek naar de laagste verzendkosten. Wat is goed en goedkoop voor jou? We vergelijken PostNL, DPD, UPS en fulfilment.

Voor we naar volumevoordeel en contracten met verzendpartijen kijken, behandelen we nog even het postkantoor. Kleine webshops beginnen namelijk vaak met een brief, brievenbuspakket of groter pakket afleveren bij het lokale postkantoor.

Deze optie is een makkelijke weg, maar tegelijkertijd ook duur. Bij het postkantoor betaal je namelijk de tarieven voor consumenten. Als je incidenteel een pakketje verstuurt, is dit niet erg. Maar als je structureel post of pakketten verzendt, kun je beter een zakelijke oplossing regelen.

We hebben ook een artikel met uitleg over de meest gebruikte webshop software geschreven, misschien wel interessant om even te lezen.

Inhoud

Kosten pakket verzenden via een pakketbezorger

Bij alle bekende postbedrijven kun je zakelijk een pakket versturen. Je profiteert al gauw van volumevoordeel en betaalt op deze manier een lagere prijs per pakket. Welk postbedrijf de beste match is voor jou, hangt af van verschillende factoren:

  • Het formaat van je product (lengte, breedte en hoogte)
  • Het gewicht van je product (gram of kilogram)
  • De verpakking (brief, brievenbuspakje of doos)
  • De bestemming (Nederland, Europa of rest van de wereld)
  • De hoeveelheid (meer volume, meer korting)
  • Eventueel Track & Trace
  • Eventueel aangetekend versturen
  • Eventueel verzekerd versturen
  • Eventueel met spoed versturen
  • Eventueel haal- en brengservice

Je begrijpt wel dat we niet alle mogelijke combinaties in deze blog kunnen bespreken. Daarom geven we indicaties van de verzendkosten en bespreken we de sterke en minder sterke punten van iedere verzendmethode. We behandelen ook de dienstverlening (service level) per bedrijf.

PostNL

We beginnen met PostNL. Dit bekende postbedrijf is natuurlijk een grote speler op de Nederlandse markt, zowel qua brievenbuspost als met pakketten. Ze staan bekend om hun snelle bezorgtermijnen, een goed werkend Track & Trace-systeem en prima service.

PostNL heeft ruim 3.000 afhaalpunten in heel Nederland en 800 punten in België. Er zit dus altijd wel eentje in de buurt bij jouw bedrijf en bij je klanten in de Benelux. Verder kun je kiezen voor bezorging op de volgende werkdag, binnen één dag, in de avond of op zondag. Bijna niets is te gek bij PostNL.

De extra services van PostNL hebben wel invloed op de verzendkosten. Over het algemeen is PostNL namelijk iets duurder dan de concurrentie. Daarnaast hebben ze best strenge voorwaarden over de maximale afmetingen en het werkelijke gewicht van je pakket.

DPD

Bij DPD denk je misschien dat ze alleen in Nederland actief zijn, maar niets is minder waar. Dit internationale bedrijf heeft maar liefst 32.000 depots in 230 landen. Je kan dus een pakket versturen naar ieder land en in de Benelux hebben ze ook 1.500 parcel shops.

Binnen Europa is DPD één van de grootste vervoerders met aantrekkelijke tarieven, verzendkosten en voorwaarden. Zo zijn pakketten binnen Europa gratis verzekerd tot 520 euro en is zaterdaglevering mogelijk zonder extra verzendkosten.

Als je pakketten niet op een specifiek tijdstip afgeleverd hoeven te worden, kun je gebruik maken van DPD Home. Als het tijdstip wel van belang is, kies je voor DPD Express. Heb je een verzendvolume van meer dan 100 pakketten per maand, dan kan DPD je zending op werkdagen bij je ophalen.

UPS

UPS is een postbedrijf uit de Verenigde Staten. Ze zijn bekend van hun iconische busjes en opereren tegenwoordig uiteraard over de hele wereld. UPS is als premium verzendservice ook met name geschikt voor internationale verzendingen.

Met UPS Standard verzend je pakketten op een snelle manier naar de consumenten. Zendingen in Nederland worden normaal gesproken binnen 1 dag bezorgd en zendingen naar het buitenland duren gemiddeld 2 tot 3 dagen.

Met UPS Express Saver gaat het niet snel, maar razendnsel. Met deze methode wordt je pakket wereldwijd de volgende dag bezorgd. Hierbij is natuurlijk een passend tarief van toepassing.

Kosten pakket verzenden via fulfilment

Een verzendplatform kan uitkomst bieden, maar wist je dat je nog veel verder kan gaan? Het is ook mogelijk om de inslag, de opslag, het voorraadbeheer, de orderverzameling en de verpakking uit te besteden aan professionals.

In dat geval kies je voor fulfilment, in het geval van webshops ook wel e-fulfilment genoemd. Als je een e-fulfilment partner inschakelt, heb je geen omkijken meer naar het hele logistieke verhaal. Je laat het hele proces na een bestelling in je webshop over aan experts.

Bij fulfilment profiteer je van nog meer collectieve contracten en goede prijsafspraken. Het gaat hier dus niet alleen over volumevoordeel bij verzendingen, maar ook over voordelige tarieven van bijvoorbeeld opslagruimte, verpakkingsmateriaal en orderverwerking. Dat scheelt je tijd, moeite en geld.

Conclusie

Je kan je pakket versturen via een postbedrijf als PostNL, DHL, DPD of UPS. Je kan er ook voor kiezen om je pakket te verzenden via een verzendplatform als Sendcloud of Shops United. Ieder postbedrijf en iedere verzendplatform heeft zo z’n eigen voordelen en nadelen.

Wil je profiteren van collectief voordeel en het hele logistieke proces over laten aan professionals? Kies dan voor fulfilment. Wij van MINC zijn al jaren specialist op het gebied van e-fulfilment. Graag komen we met je in contact om samen te bespreken wat we voor jou kunnen betekenen.

Wil je liever eerst nog wat meer lezen over het beginnen van een webshop? Lees dan hier verder en ontdek wat het beste past bij jouw bedrijf.

Lees ook...

Paragon One Platform

Organisaties streven uiteraard naar een optimale customer experience, rekening houdend met klantwensen en slim ingericht qua processen en ROI. Maar hoe houd je de regie met alle data, content, afdelingen en systemen? Het antwoord: met één centrale plek voor alle klantcommunicatie. Bijvoorbeeld met het customer communications management platform van Paragon: het One Platform.

Lees verder »

MINC wordt onderdeel van de Paragon Group

Paragon Group en MINC kondigen aan dat vandaag de koopovereenkomst is getekend voor de overname van MINC door Paragon. MINC biedt logistieke oplossingen voor webshops en e-commerce activiteiten. Hiermee sluit MINC optimaal aan op de activiteiten waarmee Paragon haar klanten al helpt en kunnen zij samen verder groeien.
Paragon voegt het succesvolle fulfilment en direct mail bedrijf MINC graag toe aan haar portfolio. Want met de komst van MINC verbreedt Paragon haar activiteiten op het gebied van logistieke oplossingen. Paragon biedt business en communicatie oplossingen met een breed pakket aan services rondom data, consultancy, creatief design, technologie tot en met implementatie en uitvoering.

Lees verder »